Hoe lang bestaat het Tatooisme al?:Het geloof in het „Tatooisme“ bestaat al duizenden jaren:


Verhaal ontstaan „Tatooisme“ , reeds 4000 jaar voor de geboorte van Jezus Christus en is hiermee het oudste geloof ooit. Met zichtbaar bewijs dat het geloof al echt zo lang bestaat: (bron wikipedia)


'Ötzi', de ijsmummie uit de Alpen, die zo'n 5350 jaar geleden leefde, had 59 tatoeëringen. Er zijn tatoeages op Egyptische mummies gevonden, die van 2000 voor Christus dateren. Ook de Oekokprinses droeg tatoeages. Ook in de klassieken wordt er gerefereerd aan tatoeages bij de oude Grieken, de Germanen en nog meer volkeren.

————————————————

Het gebruik van het tatoeëren is zo oud als het bestaan van de mensheid. De Egyptenaren tatoeëerden reeds 4000 jaar voor Chr. Op vele mummies werden tatoeages gevonden, zoals ook op een mummie van een Egyptische prinses, welke uitvoerig bleek te zijn getatoeëerd en leefde 2000 jaar voor Chr.


1. De vroegste functie van het tatoeëren was vermoedelijk het camoufleren van het ongeklede lichaam tijdens de jacht 1). 


2. De versieringen werden oorspronkelijk gebruikt ter identificatie, bijvoorbeeld om onderscheid tussen stammen te accentueren. In sommige culturen gelooft men dat de geest, die na de dood ontsnapt uit het lichaam, een exacte replica van dat lichaam zal worden. Daarom gebruiken zij tatoeages als identificatie in de volgende wereld. 


3.Michelle Delio getuigt: “Tatoeages hebben te maken met het je eigen maken van je lichaam, zodat het een echt thuis wordt en een geschikte tempel voor de geest, die er in woont. Hoe meer symbolen ik in mijn huid aanbracht, des te meer voelde ik mij thuis in mijn lijf. Ik merkte dat mijn lichaam, door het te beschouwen als iets dat ik naar believen kon veranderen, aan de ene kant minder heilig werd, maar tegelijk ook heiliger. Minder heilig, omdat ik weigerde te accepteren dat het perfect was -geschapen immers naar het beeld van God - en heiliger, omdat ik mijn lichaam eer bewijs door ervoor te zorgen, het te voeden en het te sieren. 


Tatoeëren is dan ook een manier om de spirituele en materiële behoeften van mijn lichaam in evenwicht te houden. Ik ben ervan overtuigd dat je met een met zorg gekozen tatoeage zelfs zegeningen over je kunt afroepen. Veel tegenwoordige tatoeëerders stellen, dat ze in hun werk zowel een medium als een psychiater moeten zijn. Sommige tatoeëerders in het Westen experimenteren met rituele methodes. Dat wil onder andere zeggen dat er een ritueel volbracht moet worden, zodat er een heilige ruimte ontstaat rondom de plek, waarop de tatoeage aangebracht dient te worden. Vaak wordt er wierook gebrand en wordt de goden gevraagd het proces te zegenen. 


“Tatoeage is dikwijls een magisch ritueel in de meer traditionele culturen en de tatoeïst wordt gerespecteerd als priester of shaman” (Michel Delio, Tattoo: The exotix art of skindecoration -De exotische kunst van huiddecoratie, blz. 73). 


Door de Griekse god Pan (half dier en half mens) in haar huid te laten graveren, hoopte ze de geest van deze oergod in de 20e eeuw op te kunnen roepen. “De tatoeages sieren niet alleen het lichaam, maar ook je ziel. Sommigen geloven dat je slechts aan je tatoeage herkenbaar bent in het hiernamaals.4. Bij Christenen was het lange tijd gewoonte, godsdienstige symbolen op het lichaam aan te brengen.