Tatooisme en DiscriminatieMensen met tattoos worden veelal geweigerd voor een baan, zeker met tattoos op zichtbare plekken. Terwijl deze bijvoorbeeld de meest gekwalificeerde is in vergelijking  tot de andere sollicitanten. En zelfs ontslagen word als deze een tattoo heeft laten zetten.  Bedrijven met een tatoeage beleid…..Tattoos en piercings die afgedekt moeten worden tijdens het werk. Maar helaas ook bij de overheid in Den Haag, staat er duidelijk bij vacatures beschreven dat mensen met zichtbare tattoos niet hoeven te reageren omdat deze als niet representatief beschouwd worden. 


Mensen mogen niet geweigerd worden vanwege huidskleur of geloof (zoals het dragen van een hoofddoek), dit valt volgens de grondwet onder discriminatie. 

Er staat alleen ook i deze zelfde grondwet dat discriminatie op welke grond dan ook strafbaar zou zijn, helaas worden de getatoeëerden hier niet serieus in genomen, tijd dat hier verandering gaat komen! 


Door dit geloof officieel op te starten word er een mogelijkheid gecreëerd een bedrijf hierop aan te spreken en het voor een rechter te laten komen. Wegens geloofsovertuiging, en dus Tatooisme, en dus het gevoel wat tattoos jou geven, mag je hierom niet meer geweigerd worden of zelfs ontslagen worden bij een bedrijf. Want middels welke reden dan ook, je zet een tattoo omdat je hier een gevoel bij hebt en een gevoel is een geloof. 


Maar ook: 


Tatoeëerders worden gediscrimineerd/ongelijk behandelt op verschillende vlakken: zich niet kunnen verzekeren, hypotheek aanvragen etc is erg moeilijk, (wij worden gezien als zijnde financieel risico net als hoeren? jaja, deze letterlijke uitspraak hebben meerdere collega’s gehad). Maar ook middels de wetgeving die ons vanuit discriminerend oogpunt is opgelegd, waarbij wij het enige beroep in Nederland zijn die moeten betalen voor een controle op hygiene en letterlijk betiteld zijn als onverlaten die verminkingen aanbrengen, in dit zelfde verslag worden juweliers en schoonheidsspecialisten beschreven als nette beroepsgroepen…. etc etc.Dit is het enige geloof wat bestaat wat tastbaar bewijs heeft…… en ook ouder is dan welk geloof dan ooit. 


Dit symbool, het inschrijven van de „kerk“genootschap „de kracht van de Veilige Naald“, hiermee het Tatooisme een officieel geloof maken, en hier dus vervolgens mee erkend word, heeft als resultaat dat tattoos geaccepteerd moeten gaan worden.

Maar ook dat door de persoonlijke verhalen die wij inmiddels aan verzamelen zijn, de ogen laten opengaan bij mensen die een antipathie tegen tattoos hebben, deze gaan begrijpen waarom mensen tattoos nemen, en zullen voortaan eerst na denken voor ze het nodig vinden ongevraagd hun mening te geven, een oordeel klaar te hebben, iemand te weigeren voor een baan etc etc etc. (lees meer onder: motivatie voor het aansluiten)


(kijk bijvoorbeeld op 

http://www.radartv.nl/columns/archief/detail/article/verminkt-voor-het-leven-door-thuistatoeeerders/ , en lees dan vooral de reacties vanuit de maatschappij, hoe er over mensen met tattoos gesproken word. Stel je kind is overleden en deze tattoo helpt je bij de verwerking, wie is iemand om dit soort uitingen te doen, dit zou echt verboden moeten worden! Lees hier meer over bij: „een greep uit de Discriminerende reacties verspreid op internet over mensen met tattoos“)


Wij zijn mens, we hebben een eigen wil, het recht met ons lichaam te doen wat wij willen, en vooral in ons waarde gelaten moeten worden.

 

 

Alleen door onaangekondigde controles vanuit de overheid zal de "Veilige Naald" beter gewaarborgd kunnen worden voor een ieder die tattoos zet en/of laat zetten!